Sushi Burrito

Ingredienser:

• 4 stk. Sushi nori

• 4 dl basmatiris

• 8 dl vand

• ½ tsk. Himalaya salt

• 2 gulerødder

• ½ agurk

• 1 rød peberfrugt

• 2 avocadoer

• 2 håndfulde babyspinat

• 1 lille rødløg

• 1 fed hvidløg

• ½ citron

• Et lille bundt friske koriander eller anden frisk krydderurt

• Friskkværnet Himalaya salt og sort peber

• 12 falafler eller 100 g tofu

Fremgangsmåde:

1. Skyl 4 dl ris

2. Kog risene med 8 dl vand med ½ tsk. Himalaya salt i 15 minutter

3. Skær gulerødderne over på langs og del dem i 4

4. Skær agurken over på langs og del den i 8

5. Skær rød peberfrugt over på langs og fjern kernehus, skær peberfrugten i strimler

6. Hvis du bruger tofu skær den over på langs i 1½ cm lange strimler

7. Hak rødløg fint

8. Pres 1 fed hvidløg

9. Pres ½ citron

10. Hak krydderurter

11. Mos avocadoer med gaffel og tilsæt hakkede rødløg, hvidløg, citronsaft, hakkede krydderurter og smag til med friskkværnet Himalaya salt og sort peber.

12. Fordel ½ til ¾ dl kogt ris på hver sushi nori.

13. Læg babyspinat og strimler af gulerødder, agurk, peberfrugt og falafler eller tofu vandret oven på risene1

4. Fordel guacamole oven på grøntsagerne.

15. Rul sushi nori sammen til en pølse.

Du kan også smører vegansk mayonnaise med lidt sesamolie i oven på risene.

Kan bruges til madpakken