Dadelguf – til den søde tand

Et sundere alternativ til slik, chips og junkfood

Ingredienser:

• 550 g tørrede dadler udblødt i vand

• 240 g sorte bønner, udblødte og kogte eller 1 dåse

• 2 dl kakaopulver

• 2 dl koldpresset kokosolie

• 20 g grofthakkede tørrede abrikoser

• 20 g grofthakkede tørrede tranebær

• 1 økologisk appelsin eller 50 g pomeransskal

• 2 dl grofthakkede paranødder eller cashewnødder

• 2 knsp. Himalaya salt

I stedet for appelsinskal eller pomeransskal kan du f.eks. komme reven ingefær, mynte eller lakridspulver i din dadelguf.

Voksen variationen: lægge rosiner i blød i lidt Stroh Rom og bland dem i dadelguf massen

Fremgangsmåde:

1. Læg 550 g dadlerne i blød i vand i en time.

2. Hak abrikoser og tranebær groft

3. Riv appelsinskallen. Hvis du bruger pomeransskal i stedet, skal den hakkes groft

4. Hak nødder groft

5. Hæld derefter vandet fra dadlerne og blend dem sammen med de sorte bønner til en pastalignende konsistens

6. Lun kokosolien, så den er flydende, og hæld den sammen med dadel – bønnemassen

7. Tilsæt resten af ingredienserne

8. Form små kugler med en ske og tril dem i kokosmel, finthakkede nødder, afskallede hampefrø eller lakridspulver.

9. Sæt dadelkuglerne i køleskabet, så bliver konsistensen mere fast Kan opbevares i køleskabet i 14 dage

Dadelguf til den søde tand
Dadelguf